Rompstabilisatie / Stabilisatietraining

Rompstabilisatie / Stabilisatietraining als specialisatie binnen Kine 2 Cure

Filosofie

Basislessen Rompstabilisatie

Omdat we dagelijks in onze praktijk zien dat een tekort aan rompstabiliteit voor veel letsels of verminderde (sport)prestaties zorgt willen we door het aanbieden van een lessenpakket rompstabiliteit eerder preventief te werk gaan en juist al die letsels gaan voorkomen. De bedoeling van de lessen is om op een correcte, individueel gecorrigeerde manier een aantal basis oefeningen voor buik -en rugspieren aan te leren, waardoor u minder kans hebt op het ontwikkelen van letsels en waardoor u misschien uw favoriete sport makkelijker zal kunnen beoefenen. Vanuit onze achtergrond als kinesitherapeut / manueel therapeut zijn wij ideaal geplaatst om alle oefeningen correct te begeleiden en op de juiste moment voor ieder individueel progressie in te bouwen.

Intensieve lessen Rompstabilisatie (lopers of fietsers)

De specifieke groepslessen die een stuk intensiever zijn worden specifiek aangeboden voor wielrenners en lopers specifiek toegespitst op hun sport. Het tempo van deze lessen ligt net zoals de moeilijkheidsgraad een stuk hoger.

Praktisch

De groepslessen gaan door in de oefenzaal van de praktijk Kine 2 Cure, gelegen te Gaversstraat 5 bus 001. Zowel de basis stabilisatie lessen als de intensieve lessen gaan door in de praktijk in groepjes van maximaal 6 mensen. Indien veel interesse worden er verschillende sessies na elkaar gegeven.

Data

Om voor iedereen een geschikt moment te vinden laten we de lessen zowel doorgaan op woensdag als donderdag en op verschillende uren. Zie onderaan voor de data per soort les (basis, intensief lopers, intensief fietsers)

Prijs

De prijs voor 5 sessies van één uur is 50 euro. U kan een attest indienen bij uw mutualiteit waarmee u bij sommige mutualiteiten een bepaald bedrag terugkrijgt.

Inschrijven

Voorlopig worden geen lessen georganiseerd omwille van de drukte in de praktijk. Individuele stabilisatietraining kan uiteraard wel op voorschrift.