Inspanningstest / Lactaattest

Inspanningstest / Lactaattest als specialisatie binnen Kine 2 Cure

Waarom?

Door het afnemen van een inspanningstest met lactaatmetingen krijgen we een goed zicht op je huidige conditie en kan je met je eigen hartslagzones gericht gaan trainen.

Na de lactaattest ontvang je een uitgebreid verslag van de testwaarden en een berekening van je individuele aërobe en anaërobe drempel. Dit vormt de basis voor het opmaken van jouw specifieke trainingszones. Op die manier kan je direct aan de slag en zal je training een stuk efficiënter worden. Op elk moment in het seizoen kan je dan trainen in de juiste zone voor een optimale conditie.

Er zijn twee testen mogelijk in ons labo: een fietstest en een looptest. In beide testen wordt trapsgewijs de snelheid of het wattage opgedreven om een mooie curve te kunnen uitzetten. Weet dat deze test sportspecifiek zijn en je dus niet zomaar de waarden kan overzetten van fietsen naar lopen. De fietstest wordt uitgevoerd op de eigen fiets. Die wordt gemonteerd op onze Wahoo Kickr, waarop we de wattages makkelijk kunnen aanpassen. De looptest wordt uitgevoerd op de loopband.

Wat zijn nu de voordelen van een lactaattest?

  • Geeft een acuraat individueel beeld van je conditie
  • Geeft objectieve waarden om te testen of je conditie verbetert bij hertesting
  • De juiste prikkels aan je lichaam geven in de juiste hartslagzones

Wat kost een lactaattest?

Zowel de fietstest als de looptest kosten 90 euro. Dit is inclusief testafname, bespreking resultaten en een gedetailleerd verslag. Wil u graag ook een trainingsschema voor 3 maanden? Dat kan voor een meerprijs van 45 euro.

Lactaattest en fietspositionering combineren?

Dat kan zeker en vast. Reken dan op ongeveer 2u, voor een combinatie van beide betaalt u 170 euro.

Wat heb je nodig?

Voor de looptest je loopschoenen en loopkledij. Voor de fietstest je eigen fiets en fietskledij. Graag even doorgeven ook welk type fiets u hebt en hoeveel versnellingen u hebt alsook het type. Op die manier kunnen wij zorgen dat de juiste cassette op onze trainer is gemonteerd. De test zal ongeveer één uur in beslag nemen. U doet best in de twee à drie dagen voor de test geen zware inspanningen meer. Dit zorgt ervoor dat de waarden hierdoor niet zullen beïnvloed worden.

U wil een afspraak maken?

Neem dan contact op via het contactformulier

Hoe ziet het verslag eruit?

Hieronder ziet u enkele van de grafieken die u krijgt. De hartslagzones worden opgemaakt en u krijgt daarbij een duidelijke uitleg mooi ingebundeld om te bewaren.

Inspanningstest cadeau doen?

Dat kan via een kadobon, meer info via het contactformulier.