Fietspositionering

Fietspositionering als specialisatie binnen Kine 2 Cure

Enkele reacties…

Eindelijk verlost van mijn knieklachten tijdens het fietsen! Blij dat ik bij jullie ben langsgekomen. Ik raad jullie zeker aan bij collega fietsers! Bedankt!

Ik ondervind geen klachten meer als ik een lange fietsrit doe, de last van mijn rug en lies zijn volledig weg.

Ik doe enkele malen per week de voorgeschreven core-oefeningen en voel dat mijn core sterker is.

Super bedankt!

Fietspositionering

Wielrennen is momenteel erg populair. Omdat een correcte fietspositie erg belangrijk is hebben we ons hierin verder verdiept.
Een slechte positie op de fiets kan verantwoordelijk zijn voor het ontstaan en onderhouden van bepaalde fysieke klachten. We denken maar aan rugpijn, heuppijn, nekpijn, zadelpijn, slapende handen, pijn aan de polsen of schouders,…

Een simpele aanpassing van de fiets kan al veel van deze problemen aanpassen!

Het vertrekpunt voor onze fietspositionering is geen positionering op basis van gegevens in een database, maar we gaan voor een eerder dynamische fietsaanpassing. Dat wil zeggen dat we de positie bekijken tijdens het fietsen. Dat lijkt ons de meest correcte manier van werken.  Daarbij houden we rekening met de gegevens van de specifieke lichaamsscreening die we op voorhand uitvoeren.

Aan de hand van software, lasers en een aantal metingen zal de ideale positie in samenspraak met de fietser bepaald worden. Vervolgens kan deze positie worden uitgetest en eventueel worden aangepast.

Vanuit onze achtergrond als kinesitherapeut/manueel therapeut geloven we dat we ideaal geplaatst zijn om tot een correcte positie te komen. We zullen hierbij altijd rekening houden met een specifieke screening die gebeurt (bv. Lenigheid, kniemobiliteit, heupmobiliteit, beenlengteverschil, tekort aan stabiliserende spieren,…)

Praktisch

Er wordt gestart vanuit een screening van het lichaam met het nakijken van de een aantal lichaamseigenschappen die belangrijk zijn voor fietsen en voor een correcte fietspositionering.

Vervolgens wordt de positie op de fiets bekeken en worden met behulp van software op de ipad een aantal hoeken nagemeten. Vervolgens voeren we eventuele aanpassingen uit en bekijken we het effect daarvan.

Een fietspositionering duurt gemiddeld anderhalf uur en kost 100 euro.

Indien u dat wenst kan de fietspositionering gecombineerd worden met een lactaatmeting, waarmee u gericht binnen uw hartslagzones kan trainen. De combinatie van een lactaattest en fietspositionering kost 170 euro.

Voor meer info of een afspraak, vul gerust het contactformulier in.

Verslag en bundel

Achter uw fietspositionering ontvangt u van ons nog een bundel  met alle juiste maten, een overzicht van uw screening en een aantal oefeningen die voor u handig kunnen zijn op basis van uw screening.