Diabetes

Begeleiding bij Diabetes als specialisatie binnen Kine 2 Cure

Volgens de cijfers van de Diabetes Liga is er in België een verdubbeling van het aantal mensen met diabetes. We zien de stijging vooral in de groep met type 2 diabetes, waarbij naar schatting 1 op de 3 mensen met type 2 diabetes zelfs niet weet dat hij of zij diabetes heeft.

Anders dan bij type 1 diabetes kunnen we bij type 2 diabetes wel degelijk de symptomen verminderen of zelfs oplossen door aanpassingen aan de levensstijl. Naas het veranderen van het eetpatroon is de factor beweging van cruciaal belang bij mensen met prediabetes/diabetes type 1 en 2.

U kanbij ons in de praktijk terecht voor een bewegingsprogramma, toegespitst op diabetici. Onder begeleiding van Michiel Filliaert, zelf sinds een aantal jaar gediagnosticeerd met diabetes type 1, hebben we aandacht voor het reconditioneren en terug actiever worden in de strijd tegen diabetes.

Bovendien blijkt uit de literatuur dat weerstandstraining een positief effect heeft op de HbA 1c waarde en dat een combinatie van aerobe en weerstandstraining de glycemische controle verbetert.

Bron : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28728958

Bron : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17876019